Sportsprojects

Coaching4Succes stond in voor de mentale coaching van de deelnemers aan de sponsorfietstocht  ‘Tour of Senses, a taste of the Tour’, ten voordele van Auctores vzw. Auctores vzw is een vereniging ter bevordering van onderwijs en hulpverlening aan mensen met autisme en hun omgeving.

Tour of Senses was een fantastische tocht van 2000 km doorheen Frankrijk. De actie werd gesteund door 15 gastronomische chefs en ontwerper Nicky Vankets.
Van maart tot juli 2012 coachte ik deze groep renners, zodat ze hun mentale capaciteiten volledig konden benutten, zowel tijdens hun voorbereidende trainingen, als tijdens de tocht zelf.

Paul Himschoot, vzw Auctores – augustus 2012:
Coaching4succes gaf  aan de deelnemers aan de Tour of Senses een boost van jewelste. Een tocht van 2000 km op de fiets dwars door Frankrijk op een uitdagend parcours met meer dan een handvol cols buiten categorie. Alle deelnemers werden door Saskia gecoacht en waar ze aanvankelijk wat afstandelijk reageerden, gaven ze één voor één toe dat het dank zij de voorbereiding door Saskia was dat ze meer zicht hadden op hun eigen kunnen, en er dus ook rekening mee konden houden. Drie cols doen op één dag..doe je niet onvoorbereid, noch fysiek noch psychisch. Coaching4Succes steunde hen om op één dag Col de Peyresourde, col d’Aspin en de Tourmalet te doen…dank je Saskia!!!