Om te scoren moet je weten waar de goal staat!

Enkele weken geleden werden we overspoeld door beelden van die prachtige goal van Ibrahimovic in de oefeninterland Zweden-Engeland. Hij mikte intuïtief de bal richting doel (hij stond op dat ogenblik met zijn rug naar de goal) en scoorde!

Jouw goal!

Dat kan alleen als je heel goed weet waar de goal staat! Lijkt evident. Want in voetbal vinden we het doodnormaal dat iedereen weet waar de goal staat. Stel je maar eens voor dat er 22 mannetjes achter een bal zouden lopen, in het wilde weg aan het trappen omdat niemand weet waarheen hij moet mikken om te scoren… Zou redelijk belachelijk zijn, toch?

Nochtans is dat net wat we heel vaak doen in ons leven, zowel privé als professioneel. We dartelen en spartelen maar wat rond, zonder nagedacht te hebben over de richting die we uit willen, zonder duidelijk te weten wat we nu exact willen bereiken.  Kortom vaak hebben we er geen idee van waar onze eigen goal staat en wordt scoren dus wel heel erg moeilijk…

Weten waar jouw goal staat is dus een absolute eerste voorwaarde voor succes! Zodra je weet waar jouw goal staat kan je actie gaan ondernemen en ga je merken dat scoren plots tot de mogelijkheden gaat behoren!

Dus met het nieuwe jaar in zicht raad ik jullie allemaal aan om eens op zoek te gaan naar jouw persoonlijke goal zodat ook jij zal kunnen scoren!